Excursia este o vanatoare de peisaje

Blog despre Turism Rural

Record de turisti la telecabina din Busteni în acest weekend << Turist Rural

Aproximativ 2.500 de turişti au urcat, sâmbătă şi duminică, pe platoul Bucegi cu telecabina care face legătura între spaţiunea prahoveană Buşteni şi zona Babele, din Masivul Bucegi, oamenii stând la coadă şi patru ore pentru a urca pe munte.
Potrivit şefului de instalaţie de la Telecabina Buşteni, Gabriel Panac, aproximativ 1.600 de turişti au urcat pe platoul Bucegi sâmbătă, oamenii stând la coadă şi patru ore pentru a putea ocupa un loc în telecabină , acesta fiind cel mai mare număr de turişti care au urcat cu telecabina într-o singură zi în această vară.
Gabriel Panac a arătat că pentru a evita aglomeraţia administraţia telecabinei i-a rugat pe turişti să revină ceva mai târziu astfel încât să nu fie nevoiţi să stea foarte mult la rând.
Panac a mai spus că, în mod normal, într-o zi de sâmbătă telecabina transportă aproximativ 1.000-1.200 de turişti.
Duminică, alte aproximativ 900 de persoane au urcat pe munte cu instalaţia de transport pe cablu de la Buşteni.
Întrebat cum s-ar putea explica afluxul mare de turişti de la acest sfârşit de săptămână, Panac a arătat că este posibil ca în condiţiile în care a avut loc schimbare de serie pe litoral, mulţi ardeleni să fi profitat de ocazie şi să fi oprit şi la Buşteni în drumul lor spre casă.
Pe de altă parte, în condiţiile în care zilele acestea se susţine examen la Şcoala de Agenţi de Poliţie din Câmpina este posibil ca mulţi dintre candidaţi şi familiile acestora să fi profitat de acest week-end şi să vină pe Valea Prahovei, a mai opinat şeful telecabinei din Buşteni.
Preţul unei călătorii dus – întors cu telecabina din Buşteni este de 58 de lei pentru un adult şi 32 de lei pentru copii cu vârsta de până în 12 ani.

Sursa: Mediafax.ro

Foto: Wikipedia.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s