Excursia este o vanatoare de peisaje

Blog despre Turism Rural

Turism Rural in Romania – scurt istoric << Turist Rural

Primele incercari de turism organizat, s-au realizat in Romania in anii 1967-1968, pentru grupurile de turisiti de pe litoralul Marii Neagre. Un numar de 118 localitati reprezentative satelor romanesti au fos selectate in urma unor studii facute de Centrul de Cercetare pentru Promovarea Turistica Internationala.
[EXPLORED] Bucovina Landscape

Din ordinului Ministerului Turismului, in 1973 se declarau experimental, urmatoarele 14 „sate turistice”: Leteşti (Argeş), Fundata şi Şirmea (Braşov), Sibiel (Sibiu), Tismana (Gorj), Mirighiol şi Crişan (Tulcea), Racoş (Timiş), Sfântu Gheorghe (Tulcea), Bogdan Vodă (Maramureş), Vatra Moldoviţei (Suceava), Poiana Sărată (Bacău), Vaideeni (Vâlcea).

In anul urmator a fost interzisa cazarea turistilor externi in gospodariile particulare, dar printr-un intermediul unei ordonante a fost facuta o derogare pentru satele Lereşti, Rucăr, Sibiel, Murighiol şi Crişan.

Dupa 1990 interesul pentru turismul rural renaste, si iau fiinta o serie de organizatii care au ca scop promovarea acestuia.

Cea mai importanta dintre acestea este Asociaţia Nationala de Turism Rural Ecologic şi Cultural (ANTREC) care concretizeaza in 4 ani de activitate un volum de 150.000 turisti straini si romani cu un sejur mediu de 4 zile.

In 2006 in Romania existau 3.500 de pensiuni omologate, cu 20.000 de locuri de cazare, dotate dupa standardele europene. Din pacate mai avem mult de lucrat la infrastructura :(.

Explore the Carpathian Garden” – prima campania de promovare care sprijina dezvoltarea turismului rural, punctul forte al tarii noastre. De ce turism rural? Este printre putinele state din Europa cu sate bine conservate si natura salbatica.

Sunt putin sceptic in ceea ce priveste utilizarea fondurilor de promovare (75 milioane Euro), dar daca aceasta ar fi facuta ca la carte sunt sigur ca o sa fie un succes.IMG_2250

Foto: Constantin B.

Reclame

Comments are closed.